Oldal kiválasztása

Az elmúlt hetekben lázasan készültem életem egyik legnagyobb döntésére, a teljes függetlenedésre. Úgy döntöttem ugyanis, hogy a jövőben azokkal a dolgokkal szeretnék foglalkozni, amikben hiszek, és motiválnak. Így több időt szeretnék fordítani saját, többszörös startupdíj nyertes innovatív biztosítási megoldásunk piacra hozására, illetve nagyobb energiákat szeretnék annak is szentelni, hogy a hazai biztosítási piacon is megjelenjenek innovatív megoldások, amik egyrészt az ügyfelek, másrészt a biztosítási szakma megelégedését és hatékonyságát szolgálhatják. Több olyan területet fedeztem fel ugyanis eddigi munkám során, ahol van lehetőség a fejlődésre, és a minőség megteremtésére. Ezek közül az első terület, a biztosítási oktatás, vagy sokkal inkább a tanulás újragondolása, és a tudásátadás új alapokra helyezése mind online, mind offline formában. Ennek fő fóruma az alkuszoktatas.hu 

Online oktatás, a hatékonyság, a minőségi és folyamatos tudás megszerzésének érdekében

A mai rohanó mindennapok során egyre nehezebb megoldani, hogy valaki egész napokra kiszakadjon a napi teendőkből. Kevés olyan szakma van ráadásul, aminél ennyire sokat kellene tanulni akár csak a temékek megismerése, akár a tudás szinten tartása kapcsán, folyamatosan. Ehhez ráadásul az IDD magyar jogba való átültetésekor még előírt éves tanulási mennyiség is meghatározásra került, ami véleményem szerint a legkevesebb, hisz ahhoz, hogy szakmailag valaki megfelelő tudással rendelkezzen, az új termékek megjelenése, és a meglévők folyamatos megújítása mellett az oktatások során bőséggel teljesíthető az előírt 15 órás minimum tanulási elvárás. A kérdés, hogy tényleg szükség van-e az egész délelőttöket, napokat igénybe vevő előadásokra, biztosítónként, így akár jelentősen megrövidítve az értékesítők értékesítési tevékenységre fordítható idejét, vagy van jobb megoldás? A válaszom: természetesen van!

Az online e-learning rendszereknek hála, a tudás gyors és hatékony megszerzése manapság már könnyen, és egyszerűen biztosítható bárhol, ahol biztosított az internetes elérés, legyen az számítógépen, laptopon, tableten vagy akár telefonon. Mi az alkuszoktatas.hu e-learning rendszerével ezt (is) ki tudjuk szolgálni.

Mit tud a rendszer?

Az alkuszoktatas.hu e-learning rendszere az ún. Moodle keretrendszerre épül. A keretrendszer egy nyílt forráskódú oktatási portálrendszer, amit a világ számos egyeteme, oktatási intézménye, multinacionális vállalata (köztük a biztosítók nagy része) használ. Előnye, hogy a beépített eszközrendszer évek óta csiszolva van a felmerülő igényekhez, számos, a világ minden pontján jelenlévő fejlesztői közösség által, illetve szinte nem létezik már olyan elvárás, amit ne tudna teljesíteni. Mi az elmúlt időszakban rengeteg időt töltöttünk azzal, hogy mind megjelenésében, mind funkcionalitásában letisztult, és egyszerűen működő, könnyen kezelhető rendszert adjunk a felhasználók kezébe.

Hogy a legfontosabb technikai tudást bemutathassam, álljon itt pár példa a működésből:

  • Áttekinthető, elrejthető navigációs menü, amiből egyszerűen előhívhatóak a tananyagok
  • A tananyagok megtekintését követően nyílik csak lehetőség a termékekhez kapcsolódó kérdés(ek) megválaszolására
  • A tananyag megtekintését, és a kérdés(ek) megválaszolását követően nyílik mód a tanúsítványok letöltésére, és tárolására
  • Az elvégzett tananyagok online bármikor lekérdezhetők a felhasználók és a szakmai vezetők által
  • A folyamatos motivációt a tanulásra egy gamification elem is segíti, mivel a felhasználók tevékenységük alapján pontokat szerezhetnek, és a későbbiekben különböző ajándékokra tehetnek majd szert.

Több, mint oktatási rendszer

Jelenleg 11 biztosító oktatási anyaga található meg a rendszerben, és folyamatosan kerül fel a többi biztosító anyaga is. A későbbiekben természetesen a tananyagok feltöltését, és karbantartását folyamatosan biztosítjuk. Ezek természetesen biztosítják a törvényi megfeleléshez szükséges tudásátadást, és a rendszer ennek tanúsítását.

A portál több, mint egy e-learning rendszer, hisz a kezdetektől az volt a célom, hogy nem csak egy rendszert szeretnék a kezetekbe adni, hanem egy szakmai tudásbázist, ahol az aktuális oktatási anyagokat egy helyen éritek el, illetve ha gyors információra van szükségetek, akkor hamarosan minden terméknél találkozhattok a termékeket azonos struktúrában összefoglaló ún. terméklapokkal. 

…és pár gondolat az ajánlatunkról

Az előző bekezdés alapján láthatod leginkább, hogy mi is az én vízióm magával a tanulással és tudásátadással kapcsolatban. Nem hiszem, hogy egy egyszerű e-learning rendszerre van csupán szüksége a szakma azon részének, akik a hosszútávú és megfelelő szakmai munkát kívánják végezni a biztosítás területén, a felgyorsult mindennapok igényeihez igazítva, hatékonyan. Ennek megfelelően alakítottam ki, és áraztam szolgáltatásunkat is.

A “Minimal” csomagajánlatunkkal a kisebb, közepes alkuszcégeket célzom, ami a biztosítók oktatási anyagait tartalmazza a már említett terméklapokkal, természetesen a tudás megszerzésének tanúsításával és online statisztikai lekérdezhetőséggel. Ez a csomag is biztosítja a törvényi megfelelést.

A “Prémium” csomag kialakításánál arra törekedtem, hogy ki tudjam szolgálni a nagyobb (jellemzően 30 fő feletti) alkuszcégek igényeit is, amiben még további funkciókat is tudunk biztosítani. Lehetőség van az alkusz cég saját arculatára történő átalakításra, egyéni könyvtárstuktúra felépítésére, csoportok kezelésére, valamint saját oktatási anyagok feltöltésére, illetve akár a “tantermi” (személyes) oktatások teljes adminisztrációjára.  Mindebben természetesen segítséget nyújtunk egyrészt bevezető oktatás(ok) tartásával, leírásokkal, és támogatással. A Prémium csomag árazása a minél nagyobb cégek számára folyamatosan csökkenő egy főre jutó költséget jelent, hisz az árazás nem függ a felhasználók számától.

Ha érdekes lehet számodra és céged számára akár az oktatási portál, akár a személyes konzultáció vagy oktatás, keress bizalommal. Beszélgessünk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, írj az info@alkuszoktatas.hu -ra, vagy akár személyesen nekem a szabolcs@alkuszoktatas.hu e-mail címre.